Luisterhoorspel: klantenservice pensioenfonds

door Stef van Beek

 

Een vrouw van 75 jaar wordt opgebeld door een automatische telefoonbeantwoorder:

Dag mevrouw u spreekt met het OWBZ, het gaat over uw pensioen. Uw pensioen gaat per de eerste dag van de volgende maand stoppen.

Gaat u daarmee akkoord, druk dan op 1. Wilt u aanvullende informatie, druk dan op 2.

Optie 2: U wilt meer informatie.

Door tegenvallende beursresultaten heeft uw pensioenfonds niet meer de mogelijkheid om de pensioenen van alle pensioensgerechtigden te verzekeren. U valt blijkbaar niet onder de groep die nog in aanmerking komt voor een pensioen.

Gaat u hiermee akkoord, druk dan op 1. Wil u nog meer informatie, druk dan op 2. Wilt u bezwaar maken, druk dan op 3.

Optie 2: U wilt nog meer informatie.

Wij hebben de pensioensgerechtigde minimumleeftijd opgeschroefd naar 80 jaar. Helaas voldoet u niet aan dat criterium. Gaat u hiermee akkoord, druk dan op 1. Wilt u hiertegen bezwaar maken, druk dan op 3.

Optie 3: U wilt bezwaar maken tegen deze beslissing.

Spreek na de piep uw bezwaar in. U heeft hiervoor 10 seconden de tijd. Piep...! Ja, hier met Ans de Rooy. Ik heb allemaal mensen over de vloer dus ik kan u niet helemaal goed verstaan. Als ik het goed begrijp krijg ik vanaf volgende maand geen geld meer. Klopt dat? Piep…!

U hebt bezwaar gemaakt tegen onze beslissing. U zult over twee weken onze reactie op uw bezwaar per e-mail ontvangen. Heeft u nog verdere vragen, druk dan op 3. U kunt nu ook de verbinding verbreken.

Optie 3: U heeft nog verdere vragen. Stel uw vraag na de piep. U heeft hiervoor 10 seconden de tijd. Piep…!

Ja, …uh… ik heb helemaal geen e-mail. En daarnaast, wat moet ik zonder geld? Ik heb toch mijn hele leven premie betaald voor dat lullige pensioentje van jullie? Hoe heten jullie ook alweer? Waar moet ik dan… Piep!

Ik wens u nog een prettige dag verder. De verbinding wordt nu verbroken.

 

© Stef van Beek. Utrecht, 10 jamuari 2010.

www.globalsoul.nl