Mei 2012

Bevestiging

Bevestiging is als bevruchting: het laat nieuw leven opbloeien

Het jaar 2012 zou het jaar van de grote ommekeer worden. En ik moet zeggen, overal en op elk niveau zie ik inderdaad grote en onomkeerbare ontwikkelingen. Sommigen zijn helemaal vastgelopen in het systeem waar ze deel van uitmaakten en staan even stil bij de vraag: Wat nu? En anderen zitten in een stroomversnelling van ontwikkelingen die concreter zijn dan ooit tevoren. Zij weten al wat ze willen en wat niet, en maken soms drastische beslissingen in de ogen van de buitenwereld.

Een mooi moment voor een nieuwsbrief, dacht ik zo.

Essentiële vragen

Het is prachtig om te zien hoe iedereen uiteindelijk toch uitkomt bij die vraag: Wat wil ìk eigenlijk? Het antwoord daarop zit in iedereen. Maar als je van jongs af aan geen essentiële, open vragen meekrijgt, maar vooral moet voldoen aan de verwachtingen die aan je worden gesteld, wordt het een heel grote uitdaging om jouw eigen authentieke antwoorden te vinden.

Essentiële vragen worden ook niet op school, in de krant, op TV, of op je werk aan jou gesteld. Iedereen lijkt andere dingen veel belangrijker en interessanter te vinden. En als je alleen maar aandacht krijgt voor de buitenkant, ga je je daarop richten en verlies je het contact met je binnenkant, je hart. Dat voelt als een gemis, maar wat doet het nog meer? Hoe uit zich die onzekerheid in jouw leven?

Misschien ga je je aanpassen aan anderen en proberen te voldoen aan hun verwachtingen en eisen, in de hoop gewaardeerd te worden. Misschien wordt je een spons voor wat anderen denken, voelen en denken te weten. Uiteindelijk huisvest je zo veel invloeden van buitenaf in je geest en heb je zo veel stemmetjes van anderen in je hoofd zitten, dat het een grote uitdaging wordt om tussen al die stemmen en sferen nog die van je eigen hart te onderscheiden.

Daarom is het zo fijn om bevestiging te krijgen voor wie je bent, voor wat authentiek en echt van jou is. Zo leer je om je eigen stem te herkennen temidden van een kakafonie van gedachten, oordelen en meningen die je wel bij je draagt, maar die niet persé van jou zijn.

Vertrouwen op je hart

Als wij kunnen luisteren naar ons hart, wordt het leven een feestje. Al onze essentiële vragen kunnen van daaruit beantwoord worden. Het contact met je hart kun je het beste vieren door ernaar te luisteren en ernaar te handelen, en daarvoor heb je vertrouwen nodig.

Juist om dat vertrouwen te laten groeien en bloeien, hebben wij het Bevestigingsgesprek bedacht. In zo'n gesprek krijg je ondersteuning voor je zelfvertrouwen, waardoor de keuze voor de wens van je hart gemakkelijker wordt.

Zoek je zo iemand die met je meekijkt in jouw situatie, die essentiële vragen stelt en je bevestigt? Kijk dan op de nieuwe site: www.bevestigingsgesprek.nl.

Global Soul Nieuws

Het grootste nieuws is de geboorte van een nieuwe vorm van coaching in de Global Soul familie:

Het Bevestigingsgesprek!

Het bevestigingsgesprek is bedoeld voor mensen van alle leeftijden en ook voor ouder(s) en kind samen. Het is een gesprek waarin je kunt vertellen over de praktische situatie waar je nu mee worstelt. We gaan dan samen op zoek naar hoe je er zelf precies in staat en je krijgt bevestiging voor wat jij en/of je kind van harte zou willen.

Een Bevestigingsgesprek is een steuntje voor je zelfvertrouwen en een verheldering van de situatie waar je in verkeert. Het inspireert, verfrist je eigen denken en biedt mogelijkheden waar je ze niet verwacht had.

Het is een samenwerkingsverband tussen Stef van Beek (authenticiteitscoach) en Caroline Feel Good Dekker (specialiste in aandacht).

Spreekt het je aan, of lijkt het je wel iets voor iemand die je kent? Kijk dan eens op: www.bevestigingsgesprek.nl.

Het zou ook een heel mooi cadeau kunnen zijn voor iemand die het goed kan gebruiken.

--------------------------------------------------------

Voorjaarsaanbieding:

Een Tripje naar de Vrijheid voor 2 personen (individueel) bij een prachtig Landgoed in De Bilt waar je naderhand nog uitgebreid kunt wandelen en napraten over je ervaring. Normaal: €126, tot 10 juni: €110 (incl.BTW).

Ga je mee met de Global Soul Travel Coach?

Het Tripje naar de Vrijheid gaat dieper dan het Bevestigingsgesprek. Het is een korte maar intense ontdekkingstocht in jezelf, waarin je zowel je hartenwens tegenkomt, als wat je nog tegenhoudt om je hart te volgen. Je kunt vervolgens ook nog ontdekken waar die belemmering vandaan komt.

En dan is het uur voorbij, maar begint er een nieuwe uitdaging: om de uitdaging die je op het Tripje hebt gevonden aan te gaan.

Lees meer info op www.tripjenaardevrijheid.nl

Het Tripje is ook erg geschikt als cadeau voor iemand die eraan toe is om meer over zichzelf te ontdekken en een volgende stap te zetten in zijn/haar ontwikkeling te gaan zetten.

--------------------------------------------------------

Als je op de Global Soul website weleens Global Soul Music of Videolinks hebt bezocht, dan kan het voorgekomen zijn dat de link niet werkte. Dat komt doordat op Youtube constant veranderingen plaatsvinden.

Alle links zijn zojuist gecheckt en zonodig vervangen, dus wil ik je nog eens uitnodigen om te genieten van pareltjes uit de muzikale geschiedenis, of te luisteren en kijken naar mogelijk inspirerende mensen en ideeën bij videolinks. Enjoy!

Ik wens je een heerlijk voorjaar!

Veel plezier op je reis door: www.globalsoul.nl,

www.bevestigingsgesprek.nl, www.tripjenaardevrijheid.nl, www.authenticiteitscoaching.nl en/of www.essentialisme.nl.

Mailadres: stefvanbeek@hotmail.com. En sta je nog niet op mijn mailinglijst, dan kun je je hier aanmelden.