Februari 2012

Global Soul Nieuws:

Het grootste nieuwtje van 2012 tot nu toe, is mijn laatste artikel Het systeem zit in jezelf. Het is ook geplaatst op wanttoknow.nl. Je kunt het zien als het vervolg op Wakker geworden in 2009?

Het artikel is ontstaan vanuit mijn primaire reactie op de Occupy-beweging. Het betoogt dat protesteren tegen het maatschappelijke systeem of tegen de wereldelite onzinnig is, als je niet wilt kijken naar je eigen afhankelijkheid van het systeem. Want dat maakt je er mede-verantwoordelijkheid voor.

Ik heb proberen te schetsen op welke manier het systeem bij ons is binnengekomen, hoe we er afhankelijk van zijn geworden en waardoor de corruptie in de economisch-politieke wereld zo groot heeft kunnen geworden als nu steeds zichtbaarder wordt.

----------------------------------------------------------------

Ik zag laatst een heel interessante film: Thrive. Die schetst hoe het globale machtssysteem in elkaar zit en hoe het gelukt is, om steeds meer mensen afhankelijk te maken van dezelfde geldketen. Achter de schermen wordt deze keten beheerst door een heel kleine groep families: de wereldelite.

Ik vond de film erg herkenbaar. Als je hem gaat kijken, moet je me beloven niet bang of pessimistisch te worden. Geen enkel probleem is onoplosbaar. En met bewustwording als eerste stap, kun je alles oplossen.

Want zodra we bewust en onafhankelijk worden van de overtuigingen waarmee we gevormd zijn, worden we vrij om helemaal trouw te zijn aan wie we zelf echt zijn. En daar kan geen enkel systeem vat op krijgen.

Ze hebben het in die film ook over zogenaamde "vrije energie" die de aarde voortbrengt. Die energie kan al lang gewonnen worden, maar de winning ervan (op grote schaal) wordt tegengehouden door hetzelfde (oliegedomineerde) systeem.

In onszelf hebben wij ook die vrije energie die wij zelf kunnen genereren (mijn idee). Om onze eigen energie te laten stromen, hebben we een vrije, onafhankelijke en zelfbewuste geest nodig. Dus dat is de grootste taak en de mooiste kans in je leven: je geest blijven schoonmaken van elke mogelijke vervuiling.

Ik heb Thrive opgenomen in mijn videolinks, samen met filmpjes van allerlei andere inspirerende mensen, culturen en ideeën.

----------------------------------------------------------------

Ander nieuws is dat de Homepage en de pagina Schrijven zijn vernieuwd. Dus neem nog eens een kijkje op www.globalsoul.nl.

En als je het Global Soul Nieuws van 2011 tot en met de jaarwisseling hebt gemist, lees dan de Nieuwsbrief van januari. Daarin staat oa een artikel over scholing en authenticiteit.

----------------------------------------------------------------

Ontdek wat je wil veranderen aan je leven

en waar je zou kunnen beginnen:

Of trakteer jezelf op een Feel Good Inspiratiegesprek met

Caroline Dekker: specialiste in aandacht.

Een wakkere ziel

weet de weg

Als blijkt dat de maatschappelijke bewegwijzering niet (meer) deugt en de morele stoplichten van de markt niet meer werken, breekt de tijd aan dat we wel wakker en eigenwijs móeten worden en zelf de verantwoordelijkheid moeten gaan nemen voor alle keuzes die wij maken. Dat is goed nieuws!

Op steeds meer plekken kunnen we ontdekken dat de maatschappij waarin we leven, niet werkelijk met de beste bedoelingen en voor ons is gemaakt. Misschien heb je mijn nieuwste artikel (zie linkerkolom) gelezen, of je hebt de afgelopen weken het VPRO-programma Tegenlicht bekeken, of anders zal het bestaan van de de Occupy-beweging je toch niet ontgaan zijn. Er ontstaan steeds meer scheurtjes in het imago van onze te complexe maatschappij, waarin we te veel macht hebben gegeven aan mensen die we niet eens kennen.

Het gevaar van de herhaling van onprettig nieuws is dat we op den duur zulke berichten niet meer willen horen en ze in het hokje "wat we niet willen weten" stoppen. Zolang de crisis niet in ons eigen huishouden toeslaat, kunnen we dat misschien wel volhouden, maar draai het eens om: Waarom zouden we niet wakker willen worden?

Wakker leven is toch veel leuker en bevredigender? Als we de automatische piloot uitschakelen, het stuur van ons leven in eigen handen nemen en vanuit ons hart gaan kiezen waar we heen willen, opent zich een pad met mogelijkheden die verrassend goed bij ons passen. Je leven wordt persoonlijker, inspirerender en energieker, want je kiest natuurlijk alleen maar wat je zelf echt wilt doen en wat je voldoening geeft.

Met de rijkdom die we in ons hebben en met de verbinding die er tussen ons mogelijk is, kunnen we op eigen kracht iets nieuws bouwen waar we wèl trots op kunnen zijn.

Deze crisis biedt ons een geweldige kans om te leren dat onze vrijheid niet zonder verantwoordelijkheid kan bestaan en dat we die verantwoordelijkheid niet langer kunnen, maar ook niet langer wíllen uitbesteden.

Zodra we ons bewust worden van onze ziel, weten we altijd wie we zijn en wat we willen. Dan willen we natuurlijkerwijs onafhankelijk zijn, naar eigen inzicht kiezen en onze eigen verantwoordelijkheid dragen.

Veel plezier op je reis door: www.globalsoul.nl,

www.triptofreedom.com, www.tripjenaardevrijheid.nl, www.authenticiteitscoaching.nl en/of www.essentialisme.nl.

Mailadres: stefvanbeek@hotmail.com. En sta je nog niet op mijn mailinglijst, dan kun je je hier aanmelden.