Januari 2010

Voor iedereen die ik nog niet gezien heb dit nieuwe jaar: Welkom in 2010! Ik wens jullie een heel gelukkig en liefdevol jaar toe, waarin je het leven mag leven zoals jij het wil en vieren zoals nooit tevoren. Deze zesde Global Soul Nieuwsbrief heeft een hele tijd op zich laten wachten, maar hier is ie dan toch. Het thema is:

Wakker worden!

In mijn laatste twee artikelen (zie rechter kolom) heb ik aandacht geschonken aan de redenen waarom het zo noodzakelijk is om wakker te worden. Daarin kwamen sommige minder fraaie kanten van de werkelijkheid aan bod. Nu wordt het ook weer eens tijd om een lichtje te schijnen op de mooie, speelse en fijne kanten van het wakker worden.

Het is namelijk nog veel motiverender als je weet dat er iets moois verschijnt als je je ogen open doet voor een nieuwe dimensie van de werkelijkheid. Hierbij gaat het om je eigen vrijheid, dat je alles mag zijn, alles mag doen en alles mag veranderen aan je leven, als je daarmee trouw bent aan wie je echt bent.

Wie je echt bent, en daarmee bedoel ik je authentieke zelf, dat is iemand die je kunt leren kennen. Daar kun je mee in contact komen. Het is onze mooiste levenstaak om daarmee bezig te zijn. Het is het afscheid nemen van angst, het omarmen van het vertrouwen en het jezelf durven te zijn in het leven wat je kiest. Het leven wordt dan een stuk eenvoudiger.

Het mooie wat tevoorschijn komt als je je ogen opent met vertrouwen, is het eindeloze pad der mogelijkheden. Ik kan hier het beste een heel simpel voorbeeld van geven:

Je computer gaat kapot. Je muis werkt niet meer. Dan ga je maar wat anders doen. Je komt je buurman tegen terwijl je spullen versjouwt, die je op marktplaats wilt gaan zetten. Hij ziet het en zegt spontaan dat hij nog wel schoonmaakspullen heeft voor die keramische plaat die je vast houdt. Je vertelt over je muis en voor je het weet heb je de oplossing voor je computerproblemen (een hub en een andere muis) en een schoonmaaksetje voor de keramische plaat in je handen. Terwijl je je huis binnengaat hoor je hem nog reageren op je bedankje: "Ach, dat is toch een kleine moeite".

Het voordeel van het snelle consumptietijdperk, is dat iedereen en dan vooral de consumptieve voorlopers, zomaar nog overal dingen hebben liggen, waarmee ze de achterhoede (waar ik toe behoor) goed kunnen helpen. En als je nog openstaat voor de mogelijkheden en niet te trots of bang bent om te vragen, dan kunnen oplossingen soms wel eens heel dicht bij huis verschijnen. Het enige wat je hoeft te doen is contact maken met anderen en vragen als je iets nodig hebt:

"Weet jij misschien iemand die een wasmachine over heeft?" "Hoezo, is je wasmachine kapot dan?"

"Ja, hij centrifugeert niet meer."

"O, dat had ik laatst ook en toen heb ik op een website uitgevonden hoe ik hem kon maken. Zal ik..."

Alles gaat stromen als je open bent. Je opent zelf zowel de mogelijkheden, als het contact met de ander, die jou erg graag helpt. Als je je niet laat helpen dan weet een ander ook niet hoe hij je kan helpen. Dus geef jezelf en de ander alle kans op vanalles...

Open up and let the sunshine in!

 

Global Soul Nieuws:

Publicatie in Spiegelbeeld

Met trots mag ik vermelden dat mijn artikel:

De digitalisering van de cultuur: een veelzijdige poging om de mens te verzwakken gepubliceerd is in het januarinummer van het tijdschrift Spiegelbeeld. De publicatie (6 blz) heeft andere plaatjes, maar is verder wel trouw aan het origineel gebleven en staat inmiddels ook op de site.

---------------------------------------------------

Het vervolg: Wakker geworden in 2009?

Of het nu aan mijn focus door het digitaliserings- artikel ligt, of dat de ontwikkelingen in 2009 inderdaad zo buitengewoon alarmerend en talrijk waren weet ik niet, maar er was in ieder geval meer dan genoeg materiaal voor het vervolgartikel: Wakker geworden in 2009?

---------------------------------------------------

Global Soul gaat op reis!

Wil je nog een Tripje naar de Vrijheid ondernemen, dan moet je snel zijn, want vanaf eind maart ga ik op reis door Afrika. Het is mijn bedoeling om de hele oostkant van Afrika te bestrijken met een vleugje liefde en bewustwording en om te leren van een enorme diversiteit aan culturen en naturen.

Ik zit nog te denken hoe ik het Tripje naar de Vrijheid kan vertalen naar Afrikaanse standaards. De antwoorden zullen daar ter plekke wel komen. Ik wil kijken of mijn ontwikkelingsvisie (te lezen in Global Soul Development) praktisch en uitvoerbaar is in de werkelijkheid daar.

Mocht ik ter plekke op de één of andere manier een mogelijkheid zien om bij te dragen aan de bewustwording en een verbetering van het welzijn van de mensen, dan zal ik daar een tijdje blijven om mijn werk te doen. Stel dat ik jullie hulp zou kunnen gebruiken om iets te doen voor de locals, dan zal ik jullie een mailtje sturen met een specifieke hulpvraag.

Ik weet niet wanneer ik weer terug ben, maar ik wil mijn column (of blog) actiever dan tot nu toe gaan gebruiken, om ervaringen en de overdenkingen die daarbij horen weer te geven. Ik zal jullie steeds een mailtje sturen als ik weer een iets geplaatst heb. Je kunt ook reageren onderaan elk bericht.

---------------------------------------------------

Inspirerende videolinks

Op de links-pagina staan diverse videolinks van inspirerende mensen. Zo ook een mini-interview met de innemende Caroline Feel Good, waarin zij vertelt wat haar missie is met haar bedrijfje: Feel Goodies.

Zij biedt individueel Feel Good Gesprekken aan: aandacht, inspiratie en een verfrissende kijk op dingen waar je mee worstelt in het leven/in je werk.

En voor bedrijven biedt zij in samenwerking met Ellen, de Dag van Waarde aan: een dag van waardering voor de mens achter de werknemer.

Veel plezier op je reis door: www.globalsoul.nl,

www.triptofreedom.com, www.tripjenaardevrijheid.nl, www.authenticiteitscoaching.nl en/of www.essentialisme.nl

Mailadres: stefvanbeek@hotmail.com. En sta je nog niet op mijn mailinglijst, dan kun je je hier aanmelden.