April 2009

Welkom! Het heeft even geduurd, maar hier is ie dan: de vijfde Global Soul Nieuwsbrief. Het thema is:

Leve de crisis!

Het leven kan soms tegenvallen. Je gezondheid kan het af laten weten, je inkomen kan gevaar lopen, je relatie kan eindigen en ga zo maar even door.

Er is één ding wat niemand je ooit kan afnemen en dat ben jij zelf. Jij kunt veel meer dan je voor mogelijk houdt. Ben je al eens echt op de proef gesteld door het leven? Als je rock-bottom raakt, dan leer je pas echt je kracht kennen.

Als we vallen, kunnen we een aantal dingen doen:

1) blijven liggen, onszelf zielig vinden en lotgenoten zoeken,

2) zo snel mogelijk opstaan en zoeken naar een praktische, maar meestal tijdelijke oplossing,

3) opstaan, stilstaan bij je situatie, gaan inzien waarom je gevallen bent en vanuit dat begrip je nieuwe koers bepalen.

Als je op die laatste manier reageert, heeft elke crisis zin. Tegenvallers in het leven zijn bedoeld om van te leren. En wat we nu vooral moeten leren, is dat we in onze kracht moeten gaan staan. We zijn collectief veel te afhankelijk geworden van uiterlijkheden, van de media, van geld, van materie en van hulpmiddelen. Onze verslavingen hebben ons enorm verzwakt. Deze culturele desbalans wordt nu en de komende jaren hersteld.

Het wordt tijd dat we ons gaan richten op de volgende stap in de evolutie: een stap naar binnen toe, naar een dieper bewustzijn. Als alle structuren minder zekerheid gaan bieden, als onze middelen wegvallen, worden we eindelijk weer eens teruggeworpen op onszelf en op onze eigen vindingrijkheid. Maar nog veel essentiëler: we gaan ons weer afvragen wat we nu eigenlijk zelf echt willen en wie we zijn.

De crisis is een mogelijkheid om wakker te worden, net voordat we als cultuur uit de bocht vliegen. Het is een kans voor iedereen om te bezinnen, om verantwoordelijkheid te gaan nemen voor je eigen keuzes en om te gaan staan.

In crisistijd moeten wij onvoorwaardelijk in onze eigen waarheid gaan staan, in de waarheid van ons hart, want daar zit onze kracht. Als je die kracht aanspreekt en gebruikt, dan wordt alles mogelijk en nog veel essentiëler: dan weet je wat je wilt.

Bijpassende luistertip: Stand! van Sly & the family Stone, uit de selectie: Global Soul Music.

---------------------------------------------------------

Jij

Jij mag zo groot zijn als jij bent

Ieder ander die dat ontkent

Mag veranderen

In een voorbijganger

Onvoorwaardelijk

Mag jij zijn

Ongeacht wat je bent

Ongeacht hoe je bent

Ongeacht waar je bent

Ongeacht wie je bent

Jij bent

Jezelf

© Stef van Beek

Utrecht, 24 november 2008

Voor andere gedichten, kijk op de poëzie-pagina.

---------------------------------------------------------

Opmerkelijke uitspraken:

Verwachtingen zijn de verantwoordelijkheid van wie ze heeft. Alleen de verwachtingen die je zelf schept, moet je proberen waar te maken.

Citaat Dr. Hans Moolenburgh:

Geloof nooit iets totdat het officieel wordt ontkend.

Voor meer opmerkelijke uitspraken, klik hier.

www.globalsoul.nl

Op zondag 17 mei staat de eerste Global Soul Gathering gepland. Zet hem alvast in je agenda, als je het leuk vindt om medemensen, soulsearchers, soullovers, soulmates, the opend minded, wakkere zielen, en mij te ontmoeten. De gathering zal plaatsvinden op het strand van Amsterdam: Blijburg aan Zee.

Als iedereen iets te eten en drinken meeneemt om te delen, dan wordt het waarschijnlijk zelfs een Shiny Soul Gathering. Ik zal met de Global Soul Travel Coach aanwezig zijn. Het zal de verjaardag zijn van onze toekomstige koningin. Dat betekent: goed weer voor een ontmoetingsfeest in de openlucht. Je kunt (binnenkort meer) over deze happening lezen op de homepage van www.globalsoul.nl bij het laatste nieuws.

-----------------------------------------------------------

De twee artikelen die ik de afgelopen tijd heb geschreven en gepubliceerd op Global Soul, gaan over de strijd tussen de echtheid en onechtheid in de wereld en op persoonlijk niveau:

- De verkeerde bus naar het Centraal Station, een kort, veelzeggend en beeldend artikel over de werkwijze van sektarische goeroes en andere manipulatoren.

- De digitalisering van onze cultuur, een realistisch artikel van 8 pagina's over de veelzijdige invloeden die de mens proberen te vervreemden van onze natuurlijke echtheid en wat wij kunnen doen om onszelf daarvoor te behoeden.

Meer artikelen en andere creaties vind je bij: Schrijven.

______________________________________________

www.authenticiteitscoaching.nl

Mijn praktijkje voor authenticiteitscoaching groeit gestaag. Het is heerlijk om te zien wat voor mooie dingen er gebeuren tijdens de sessies en hoe het bijdraagt. Enkele waarderingen die ik mocht plaatsen op mijn site, kun je hier lezen.

Ik ervaar het als een voorrecht en een groot geschenk om dit werk te mogen doen. Ik bewonder hen die zo moedig zijn om zich kwetsbaar op te stellen, waardoor ze verder komen met hun ontwikkelingsproces en dichter bij zichzelf komen. Zij die zich met gekozen kwetsbaarheid door moeilijke fases heen durven te gaan, kunnen vertrouwen op de zon achter de wolken, die al het zelfwerk zo goed beloont!

Kijk op www.authenticiteitscoaching.nl voor meer informatie.

______________________________________________

www.tripjenaardevrijheid.nl

De lente is begonnen! En dat betekent dat het tijd is om er met de Global Soul Travel Coach op uit te trekken om op allerlei leuke plekken in het land Tripjes naar de Vrijheid aan te bieden. Dus mocht je al een paar keer hebben overwogen om zo'n Tripje te ondernemen en is het er nog niet van gekomen, kijk dan op de agenda wanneer ik bij jou in de buurt kom.

Zo ben ik op zondag 19 april in Zutphen te vinden, vanaf 14 uur op de Marinetsingel nabij de Drogenaptoren. Andere plekken waar je me met lekker weer kunt tegenkomen zijn: in het Willeminapark in Utrecht, of bij de strandtent Blijburg in Amsterdam.

Trouwens, er is met www.triptofreedom.com weer een nieuwe website bijgekomen. Het is de vertaling van www.tripjenaardevrijheid.nl, voor anderstaligen die in één van de zes mogelijke talen, een Tripje willen ervaren.

Mailadres: stef@globalsoul.nl. En sta je nog niet op mijn mailinglijst, dan kun je je hier aanmelden.

Veel plezier op je reis door: www.globalsoul.nl,

www.triptofreedom.com, www.tripjenaardevrijheid.nl,www.authenticiteitscoaching.nl en/of www.essentialisme.nl!