November 2008

 

Welkom! Het thema van de nieuwsbrief van deze maand is het omvangrijke en essentiële sleutelbegrip, acceptatie. De komende tijd zal ik op de site verder ingaan op dit onderwerp. In deze linker kolom vind je alvast een persoonlijk, inleidend stukje over acceptatie, gevolgd door het Global Soul Nieuws.

Verder mag ik in deze nieuwsbrief de geboorte van twee nieuwe dochter-websites bekendmaken. Er zat zo veel en veelzijdige informatie op elkaar gepakt in www.globalsoul.nl en in authenticiteitscoaching.nl, dat het tijd werd voor familie-uitbreiding.

In de rechter kolom vind je een inhoudelijk overzicht van de vier websites, zodat je voortaan direct naar de site van je keuze kunt gaan. Daarnaast kan dit overzicht je helpen om anderen direct door te sturen naar de site die het beste bij hen past.

Enjoy your reading!

--------------------------------------------------------------------

Acceptatie en begrip

Als ik 3 jaar geleden tegen mijn vrienden had gezegd dat ik een nieuwsbrief over acceptatie ging schrijven, dan hadden ze mij gecorrigeerd: "Je bedoelt zeker zelfacceptatie?" Toen was ik nog niet zover dat ik de wereld om mij heen kon accepteren. Die wereld was namelijk helemaal niet zoals ik zou willen of zoals ik had gehoopt. Ik veroordeelde anderen omdat zij in mijn ogen niet zichzelf waren, waardoor zij gericht waren op doelen die ik niet begreep. Het was een moeilijke tijd voor mij in relatie tot de buitenwereld.

Nu heb ik begrepen dat begrip hebben voor een ander, vaak te veel gevraagd is. Alleen vanuit verbondenheid of gemeenschappelijkheid kun je een ander echt begrijpen. Het moeilijke van die conclusie is, dat verbondenheid begrip brengt en dat andersom, begrip leidt tot verbondenheid. Maar waar beginnen we dan, als we geen beiden voelen voor een ander?

Ik heb ervaren dat het loslaten van de eis dat we de ander moeten begrijpen, een bevrijding is. We hoeven die ander alleen maar te zien en accepteren (als zijn of haar gedrag niet schadelijk is). Aandacht (zien) en acceptatie laat elke relatie weer stromen. Je vindt dan vanzelf dingen die je gemeen hebt, zoals in ieder geval het menszijn en de behoefte aan liefde. En vanaf dat punt gaat je relatie met een ander stromen, binnen de natuurlijke en persoonlijke mogelijkheden.

Acceptatie is dus veel wezenlijker, dan begrip hebben voor jezelf of voor iemand anders. Op basis van je acceptatie van de werkelijkheid, van jezelf en van de ander, kan al het goede groeien.

--------------------------------------------------------------------

 

 

Het Global Soul nieuws is:

Er zijn twee nieuwe gedichten bijgekomen, met de titels

Knetterend vuurtje en Ik ben. Smaakt dit naar meer, dan kun je naar het poezie-overzicht gaan op de site.

Inmiddels is het voortdurend groeiende Global Soul Music uitgedijd tot een rijke verzameling van clips, van unieke gefilmde momenten, van live-optredens en in ieder geval van zielsgeïnspireerde muziek. Als je zelf nog suggesties hebt voor de verrijking van deze sectie, dan hoor ik dat graag.

Daarnaast is de Links-pagina uitgebreid met websites van zeer interessante mensen en initiatieven en bewustmakende videolinks over wakkere zielen, zoals de nooit gekoloniseerde Kogi-indianen uit Colombia en Marcel Messing.

Je kunt alle bovenstaande links ook vinden vanaf de website zelf: www.globalsoul.nl.

 

www.globalsoul.nl

Global Soul is de moedersite van de drie dochters die hieronder beschreven worden. Dit is mijn persoonlijke website, een expressieruimte voor mijn geest, met daarin inspiratiebronnen, ideeën en creaties, zoals:

- Mijn grootste inspiratiebron: reizen: ervaren, in vrijheid beleven,

- Allerlei schrijfvormen waarmee ik mijn liefde, visie en creatieve impulsen wil delen met de wereld,

- Initiatieven die ik graag ooit zou realiseren with a little help from my friends, zodra de tijd rijp is, zoals: Global Soul Café en Global Soul Development,

- En nog veel meer...

--------------------------------------------------------------------------

www.essentialisme.nl

Zoals jullie misschien al weten is het essentialisme, mijn zelfontworpen spirituele filosofie, de basis van Global Soul. Het is een boodschap aan de mensheid, bedoeld om de medemens te inspireren om, via de bewustwording van zijn/haar eigen essentie, zich te herverbinden met de Bron van het bestaan en met alles wat uit die Bron voortkomt.

www.essentialisme.nl biedt meer ruimte en overzichtelijkheid dan voorheen aan dit onmetelijke onderwerp. De site laat slechts een klein, maar essentieel deel van het geheel zien. Genoeg om je een eerste indruk te geven, in afwachting van het eerste boek.

-------------------------------------------------------------------------

www.authenticiteitscoaching.nl

Deze website bestaat alweer eventjes, maar zij is steeds overzichtelijker geworden. Het doel van deze coaching is om mensen uit te nodigen om ontwikkelingsstapjes te zetten naar hun authentieke eigenheid, naar hun eigen essentie. Ik stimuleer het proces van het steeds meer jezelf worden en het verwerken van dingen die je heelwording in de weg staan.

De ervaring van afgelopen maanden leert dat ik met

authenticiteitscoaching mensen eigenlijk begeleid bij hun zelfbewustwording en heelwording. Het enthousiasme en de levenskracht die loskomt is geweldig! Dus ik zou zeggen: neem (nog) eens een kijkje op: www.authenticiteitscoaching.nl.

-------------------------------------------------------------------------

www.tripjenaardevrijheid

Deze zonnige site is helemaal nieuw, fris en bruisend. Veel overzichtelijker dan voorheen, toen zij nog deel uitmaakte van www.authenticiteitscoaching.nl.

De Tripjes naar de Vrijheid die ik op de Levenskunstbeurs heb gemaakt, waren een groot succes. Helaas kon ik niet iedereen die op mijn uitnodiging was ingegaan, even spreken of ter plekke een Tripje bezorgen. Jammer.

Maar daar kunnen we iets aan doen. Namelijk door zelf meer van dit soort gelegenheden te creëren, waarop je mij en andere inspirerende mensen kunt ontmoeten en waar je ook een Tripje kunt doen.

Dus heb ik besloten om af en toe een Global Soul Meeting te organiseren. Iedereen neemt wat te eten en drinken mee en ik ben met de Global Soul Travel Coach op een geschikt plekje aanwezig. Klinkt dat niet goed? Ik heb nog geen datum gepland, maar op www.tripjenaardevrijheid.nl kun je altijd zien wanneer de volgende Meeting gehouden zal worden.

_______________________________________________

Crisis-tip:

Als grote dingen fout gaan, moet je juichen om de kleine dingen die goed gaan.

Als kleine dingen fout gaan, moet je juichen om de grote dingen die goed zijn.

Voor meer Opmerkelijke uitspraken, klik hier.

Mijn mailadres: stef@globalsoul.nl. Sta je nog niet op mijn mailinglijst, dan kun je je hier aanmelden.

Veel plezier op je reis door:

www.globalsoul.nlwww.tripjenaardevrijheid.nl,

www.authenticiteitscoaching.nl en/of www.essentialisme.nl!