Juli 2008

 

www.globalsoul.nl

Hier is ie dan, de derde Global Soul Nieuwsbrief, met als thema: soulfood. Je kunt hier de volgende nieuwtjes verwachten:

- een uitnodiging aan allen voor de Levenskunstbeurs, waar ik Tripjes naar de Vrijheid zal verzorgen (30/31 aug);

- nieuwe prijzen voor Tripjes en authenticiteitscoaching;

- een klein verslagje van de eerste avonturen met de Global Soul Travel Coach;

- een nieuw gedicht;

- en nu dan eindelijk op de website: Global Soul Music.

Kortom, gevarieerde soulfood voor de zomer. Ik wens je een heel inspirerende, genotvolle en vrije zomer en als ik je iets mag aanraden: Leef alsof het je eerste dag is!

-----------------------------------------------------------

Global Soul Travel Coach

Sinds enkele maanden ben ik de trotse eigenaar van dit charmante en karaktervolle campertje, een Volkswagen LT 28 uit 1980, die ik omgedoopt heb tot de Global Soul Travel Coach.

Over de idee achter die naam en de avonturen die ik er al mee beleefd heb, kun je intussen ook lezen op de nieuwe pagina van de Global Soul website.

-----------------------------------------------------------

Poëzie

 

Hemels lichaam

Wees niet ongenadig als een ster

Gespecialiseerd in de betovering

Gemaakt om alle aandacht te vangen

Verslavend, onnavolgbaar voorbeeld

Voor degene die maar blijft staren

Wees liever mystiek als de maan

Veelzijdige spiegel van de zon

Vraagteken van licht en duister

Onderbuikroerende invloed

Oogstrelende koele schoonheid

Wees allerliefst sterk als de zon

Stralende eindeloze oerkracht

Scheppende onbewonderbare Bron

Voeder en volger van elk leven

Voorbeeld van onvoorwaardelijk geven

© Stef van Beek. Utrecht, 12 april 2008

 

Wil je meer gedichten van mij lezen? Klik dan hier.

-----------------------------------------------------------

Global Soul Music

Wat is muziek zonder soul? Retorische vraag. Dus ik dacht ook: Wat is een website die Global Soul heet, zonder muziek? Precies! Eerst dacht ik nog dat het onmogelijk zou zijn om muziek op mijn website te laten horen, door copyrights en dergelijke. Maar daar heb ik nu toch iets op gevonden, zodat ik nu toch mijn lievelingsmuziek met jullie kan delen.

Muziek is namelijk één van mijn passies. Keer op keer, als ik een muzikaal kunstwerk begrijp, beleef en me mee laat voeren, verwonder ik me erover hoe veel liefde en verdriet er al gedeeld is via de muziek. Muziek is één van de meest ideale spreekbuizen van de ziel.

Bob Marley bijvoorbeeld, iedereen kent hem. Maar als al die mensen zijn teksten echt gehoord en binnengelaten zouden hebben, zouden we in een heel andere wereld leven. Als je wilt kijken en vooral luisteren of de muziek die mij diep raakt, ook jouw ziel weet te beroeren, klik dan op: Global Soul Music.

En als je vindt dat er toch echt muziek ontbreekt in mijn selectie, laat me dat dan even weten, want nieuwe muzikale impulsen zijn altijd welkom.

 

www.authenticiteitscoaching.nl

Zomeraanbieding: Tripje naar de Vrijheid

Wil je wel op vakantie maar kan het (nog) niet? No worries! Je hoeft niet ver en lang weg te gaan om even los te komen van je vaste patronen. En het Tripje naar de Vrijheid doet meer dan dat alleen. Je kunt ook je innerlijke ik en je diepere verlangens ontdekken of herontdekken. Durf je het aan?

Omdat de zomer een ideale periode is voor een Tripje naar de Vrijheid en ik graag de toegankelijkheid van dit geestelijk reisje wil vergroten, heb ik de prijzen verlaagd naar: €30 en vanaf 4 personen: €25 pp (exclusief voorrijdkosten).

Mijn Global Soul Travel Coach staat inmiddels in Utrecht. Dus als je hier woont of hier naartoe komt, vallen de kosten reuze mee. De voorrijdkosten zijn €1,50 per kilometer, tot aan de plek waar het Tripje plaatsvindt, enkele reis.

Ik heb gemerkt dat er ook mensen zijn die liever een Tripje in de vorm van een gesprek tijdens een wandeling door de natuur beleven. Dat soort aanpassingen zijn helemaal geen probleem. Het doel is tenslotte een ervaring van vrijheid en het 'voertuig' is het gesprek zelf.

Geniet van je zomer en misschien tot ziens in mijn busje!

--------------------------------------------------------------

Prijzen authenticiteitscoaching

Ook de prijs van authenticiteitscoaching is iets veranderd. Een kennismakingsgesprek kost nu €25

en zal ongeveer een half uur à drie kwartier duren. Een Tripje naar de Vrijheid kan ook dienen als kennismakingsgesprek.

Kijk voor alle prijzen op Praktische info.

--------------------------------------------------------------

Op festivals, grote feesten en beurzen

Inmiddels is er wat betreft het Tripje een nieuwe dimensie bijgekomen Ik heb namelijk het eerste feestivalletje meegemaakt waarop ik aan iedereen die daar interesse in had Tripjes naar de Vrijheid aanbood tegen een pasende festivalprijs. En ik moet zeggen: erg leuk en uitdagend om te doen. Dat smaakt naar meer.

De volgende happening die op het programma staat is de Levenskunstbeurs van 30 en 31 augustus op het congrescentrum Drakenburg in Baarn. Er komen meer dan 100 aanbieders van verschillende vormen van levenskunst, waaronder dus het Tripje naar de Vrijheid.

Hoogst waarschijnlijk zal ik daar ook nog op beide dagen een lezing geven met de titel: "Leven alsof het je eerste dag is". Kijk voor meer informatie in de extra attachment van dit mailtje.

Organiseer je zelf een festival of iets dergelijks, of weet je een gelegenheid waar Tripje naar de Vrijheid niet zou misstaan? Schroom dan niet om me te benaderen.

______________________________________________

Nieuw essentialistisch woord

expireren: uitblazen; liefde delen; vanuit liefde delen; een stukje van je wezenlijke identiteit laten zien, waardoor anderen geïnspireerd zouden kunnen raken.

Mijn mailadres: stef@globalsoul.nl. Sta je nog niet op mijn mailinglijst, dan kun je je hier aanmelden.

Veel plezier op je reis door www.authenticiteitscoaching.nl en/of www.globalsoul.nl!