Maart 2008

 

www.globalsoul.nl

Er is sinds de eerste nieuwsbrief in januari alweer veel gebeurd. Je kunt nu ook je Engelstalige vrienden uitnodigen voor een kijkje op mijn website, want de Engelse versie van Global Soul is inmiddels klaar.

Global Soul is trouwens ook uitgebreid met een multifunctionele, heerlijke en regenboogkleurige "reizende spreekkamer": de Global Soul Travel Coach (zie foto rechts).

Daarnaast staat nu ook de nieuwe website over authenticiteitscoaching online. Nieuwe ontwikkelingen omtrent coaching kun je lezen in het rechter gedeelte van deze nieuwsbrief. In dit linker gedeelte ga ik verder in op www.globalsoul.nl, mijn meer persoonlijke, spiritueel-filosofische, artistieke en humoristische site.

--------------------------------------------------------

Reizen

In deze nieuwsbrief keer staat reizen centraal. Ik wil je namelijk graag uitleggen waarom reizen zo'n geweldige leerschool voor mij is geweest. Met reizen bedoel ik niet alleen het bezoeken van andere landen en culturen. Na een aantal lange reizen gemaakt te hebben werd dit mijn persoonlijke betekenis van het woord:

Reizen: openstaan voor ervaringen, natuur, culturen en mensen die je pad kruisen en van alles iets leren.

Er is zo veel rijkdom in de wereld, in de culturen, in de religies, in de natuur, in de mensen, in de waarheden van anderen, in de zee, de lucht, de aarde en de zon. Als je je overal voor openstelt en alles ziet, hoort, ruikt, voelt en proeft en je laat het zo lekker naarbinnen komen, heb je meer dan je kunt bevatten. Tevredenheid wordt dan een understatement.

Door meer dan twee jaar zo de volheid en de vrijheid van het reizen door de wereld ervaren te hebben, en door de culturele en spirituele rijkdom van grote delen van de Derde Wereld te hebben beleefd, heb ik zo veel geleerd dat ik niet meer ontevreden kan zijn. Die rijkdom gun ik iedereen.

Mijn reizen stonden in het teken van het zoeken naar wijsheid. In elke cultuur en in elk goed gesprek kwam ik een ander stukje wijsheid, een ander stukje van mezelf, tegen. Reizen is een ideale inspiratiebron voor persoonlijke ontwikkeling. Ik waardeerde de rijkdommen van andere culturen die aansloten bij mijn waarheid. Zo leerde ik een steeds groter deel van mijn waarheid kennen en toepassen in mijn leven.

Als je steeds meer inzichten verwerft, krijg je op een gegeven moment de neiging om niet alleen maar te leren, maar ook om je visie te delen met anderen en om anderen te helpen. Met de Global Soul-website, met het essentialisme en via authenticiteitscoaching, probeer ik anderen te inspireren met mijn inzichten. Ik hoop dat jij er ook iets aan hebt.

Wil je meer lezen over mijn reizen, klik dan hier.

 

www.authenticiteitscoaching.nl

Met mijn nieuwe website www.authenticiteitscoaching.nl wil ik de weg naar je eerste coachingsgesprek eenvoudiger, overzichtelijker en dus toegankelijker maken.

Ter ere van mijn nieuwe site bied ik je graag aan: een eerste kennismakings/coachings-gesprek voor slechts €25 per half uur.

Je kunt dan geheel vrijblijvend aftasten of je met mij kunt samenwerken aan de ontwikkelingsstap die je wilt maken. De ervaring leert dat er tijdens het kennismakingsgesprek al zo veel helder en tastbaar wordt, dat je het ook kunt zien als coaching.

---------------------------------------------------------

Tripje naar de Vrijheid

Werken aan je ontwikkeling is niet alleen goed voor je als je in de problemen zit of vastgelopen bent. Het geeft je vooral een goed gevoel om meer inzicht te krijgen in jezelf en om meer jezelf te mogen worden.

Vanuit die gedachte ben ik op het idee gekomen een Tripje naar de Vrijheid aan te bieden. Op mijn wereldreizen heb ik geleerd dat vrijheid vooral iets is wat tussen de oren zit. Of zoals Bob Marley zingt:

"Free yourself from mental slavery. None but ourselves can free our minds."

Toch kan een bevrijdend gesprek heel helend en inspirerend werken. Vrijheid heb je nodig om jezelf te kunnen zijn, om je te ontwikkelen en om je ontwikkelingen in de praktijk te brengen. Het geeft je de ruimte om te veranderen. Vrijheid is vrij zijn van angst, vertrouwen hebben. Dit tripje is bedoeld om je te laten ervaren hoe dat zou zijn.

Het Tripje naar de Vrijheid is dan ook vooral een mentaal uitstapje op een vrij verkiesbare (mooie) plek, waar we de Global Soul Travel Coach neerzetten. Het gesprekje duurt slechts een half uur, maar het resultaat blijft zolang voelbaar als je wilt.

En als je onderweg een geestelijke uitdaging tegenkomt die je (onder begeleiding) wilt aangaan, dan kunnen we altijd het gesprek vervolgen in de vorm van authenticiteitscoaching.

Wil je meer informatie over deze bijzondere ervaring, kijk dan op Tripje naar de Vrijheid.

___________________________________________

Extraatje:

Soms bedenk ik en zeg ik spontaan dingen die per ongeluk veel humoristischer, diepgaander en veelzeggender zijn dan je op het eerste moment zou denken, zoals:

Wie dingen voor zich uit schuift, creëert een berg.

Zonder de eerste stap te zetten, kom je nooit ergens.

Voor meer opmerkelijke uitspraken, klik hier

Mijn mailadres: stef@globalsoul.nl. Sta je nog niet op mijn mailinglijst, dan kun je je hier aanmelden.

Veel plezier op je reis door www.authenticiteitscoaching.nl en/of www.globalsoul.nl!