september 2019

 

 


 De zomervakantie is voorbij, en nu begint het echte leven weer…. Of is het andersom, en was de vrijheid die we in de zomer hadden en de ruimte voor nieuwe ervaringen, het echte leven? Het vrije leven vasthouden lukt helaas niet. Logisch ook wel. Vrijheid vasthouden is net zo onzinnig als de liefde of het zonlicht vasthouden. De mooie dingen in het leven kunnen alleen door je heen stromen. Je kunt ervan genieten als je de tijd ervoor neemt en erbij gaat stilstaan, totdat de ervaring weer voorbij gaat. Op naar de volgende…

Is dat niet het echte leven? Helaas maken we vaak mee dat het dagelijkse leven ons de vrijheid, tijd en ruimte ontneemt die we in de vakantie wel hebben. Omdat dit volgens mij helemaal niet echt nodig is, heb ik een column geschreven die je in zijn geheel kunt lezen op Global Soul Column. Hij begint zo:
Of je trekt de stekker eruit


Het is steeds moeilijker geworden om nog een nieuwsbrief of artikel te schrijven om de bewustwording te helpen, vind ik. Waarom? Misschien kan ik het uitleggen aan de hand van een voorbeeld van hoe de wereld veranderd is:

Af en toe plaag ik wel eens mensen die ik in de trein voortdurend met hun mobiele computer bezig zie. Ik zeg dan: "Heb jij nog zo'n ouderwets los ding? Weet je niet dat je je mobiel tegenwoordig kunt laten inbouwen in je hand? Dan hoef je hem tenminste niet steeds vast te houden en ergens op te bergen als je er even níet mee bezig bent. Dat is toch veel handiger!"

Geinig, dacht ik. Maar het zijn de reacties die me nogal verontrusten. In plaats van lachende of geschrokken gezichten, wekte mijn idee eigenlijk alleen maar nieuwsgierige blikken op. "Oh ja, zijn ze al zo ver?"

Wat moet je in zo'n wereld doen om iemand nog ergens over na te laten denken? .... Lees verder op Global Soul Colum

 

Global Soul Nieuws:

Boek een interactieve lezing bij Stef


Heeft de column je geïnspireerd en wil je je team of vriendengroep van maximaal 10 mensen verrassen met een interactieve lezing over één van de onderwerpen die aangestipt zijn? Boek dan meteen een interactieve lezing. Je kunt me bellen via 06-30117320, of mailen via stefvanbeek@hotmail.com, om je idee te bespreken. Je kunt ook even kijken naar de mogelijkheden op mijn pagina over lezingen.

 ----------------------------------------------------------------------

Het Reisbureau naar Binnen

Zoek je hulp bij het terugvinden van jezelf en je eigen pad?

Neem dan contact op met het Reisbureau naar Binnen. Het Reisbureau naar Binnen is er voor iedereen die de communicatie met zijn hart wil verbeteren of weer op gang wil brengen. Caroline kijkt met je mee naar de uitdaging die voor je ligt. De ene keer zal zij je doorverwijzen naar één van haar veelzijdige selectie van integere “reisbegeleiders”. Maar het kan ook zijn dat zij zelf degene is waar jij het liefst mee verder gaat, op reis naar binnen.

Voelt goed? Kijk dan op: Reisbureau naar Binnen


--------------------------------------------------------------------

Het Tripje naar de Vrijheid

Wil je de uitdaging aangaan om jezelf te bevrijden van alle taaie invloeden die je vrijheid beperken?

Stap dan in de Global Soul Travel Coach, om in ieder geval al eens een kijkje te gaan nemen bij je diepste verlangen en wat je dan precies tegenhoudt.

Deze 3 uur durende ervaring van jezelf in vrijheid helpt je jezelf op een heldere manier in beeld te krijgen, om te voelen dat het klopt wat je ziet en om begrip te krijgen voor jezelf.

Het is een gesprek van 1½ uur aan tafel in de bus, gevolgd door een wandeling van 1½ uur door de vrije natuur. Zo kan het Tripje naar de Vrijheid je eerste stap zijn op weg naar je authentieke ik.

En het is een eerste stap op weg naar het leven dat je eigenlijk wilt leiden en naar degene die je eigenlijk bent. Het is dus ook een mogelijk introductiegesprek voor authenticiteitscoaching.

Voor meer info zie: www.tripjenaardevrijheid.nl
en www.authenticiteitscoachng.nl

Veel plezier op je reis door: www.globalsoul.nl,

www.tripjenaarjehart.nl, www.tripjenaardevrijheid.nl, www.authenticiteitscoaching.nl en/of www.essentialisme.nl.

Mailadres: stefvanbeek@hotmail.com.

Sta je nog niet op mijn mailinglijst of wil je er juist vanaf,

dan kun je je hier aanmelden/afmelden.