juli 2018

Emoties en gevoel

Het is alweer even geleden dat jullie een nieuwsbrief van mij kregen. En ik heb meer dan genoeg soulfood voor één nieuwsbrief. Dus ik hoop dat je even de tijd kunt nemen voor deze opgespaarde nieuwsbrief.

Het gebroken been van 2017 heeft mij veel moois opgeleverd op mijn reis naar binnen. En nu ik weer op weg naar buiten ben, voel ik me vrijer, opener en meer verbonden dan ooit in Nederland.

Ook op het gebied van communicatie ben ik gaan deelnemen aan de smartphone-cultuur die het land jaren geleden al heeft overgenomen. Verwondering en bewondering maken het mogelijk om nu ook in Nederland op reis te kunnen, met de Global Soul Regenboogbus en de nieuwe communicatiemogelijkheden. Samen zijn we er klaar voor om op reis te gaan en Nederland te doorkruisen.

Dus het zou zomaar kunnen dat je ons tegenkomt, of dat we voor je deur staan. Het hoeft niet persé te betekenen dat iemand je een Tripje naar de Vrijheid cadeau heeft gedaan. Het lijkt me leuk om op reis vrienden, bekenden en familie te ontmoeten als ik in de buurt ben.

Omdat het Tripje naar de Vrijheid
is uitgegroeid tot een drie uur durende reiservaring binnen jezelf, zochten we weer een laagdrempelige variant: een hartgericht gesprek van een ½ uur dat toegankelijk (en niet duur) is voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Dat is het vernieuwde Tripje naar je Hart geworden. Je kunt kiezen om met mij of met hartenopener Caroline Dekker te spreken. In de kolom hiernaast lees je er meer over, net als over alle andere nieuwtjes.


De natuur geeft overal voorbeelden voor:
Wolken van emoties kunnen het hart tijdelijk onzichtbaar/onbereikbaar maken
Maar na een goede huilbui kun je vaak weer van helder en van harte stralen.
Ofwel: na regen komt zonneschijn!

Emoties en gevoel: weet jij het verschil?

Vraagje: Heb jij op school of thuis ooit geleerd wat de functie van voelen is en hoe je goed om kunt gaan met je emoties?

Vanuit verwondering over het feit dat onze kinderen (net als wij vroeger) nog steeds wel leren om hun hoofd en lichaam te gebruiken, maar niets leren over wie ze zijn en hoe ze moeten omgaan met wat ze voelen, heb ik een stukje geschreven over het voelen met je hart en de emoties in je buik. Het stuk belicht ook het grote en wezenlijke onderscheid tussen die twee. Iets wat we eigenlijk op de basisschool hadden moeten leren wat mij betreft.

Hier een teaser van het stuk:
Misschien is het eerst wel fijn om gevoel te krijgen bij het verschil tussen deze twee begrippen die zo vaak lukraak door elkaar heen worden gebruikt. Pijn is een gevoel, en verdriet, boosheid en angst zijn emoties. Liefde is een gevoel, en verliefdheid, afhankelijkheid en jaloezie zijn emoties. Voel je het verschil?

Lees ook de rest van het artikel op mijn nieuwe blog: Global Soulfood.

Misschien wil je na de lezing van het artikel, meer lezen over hoe we in elkaar zitten en hoe we zo met onszelf (en al onze geestelijke onderdelen) om kunnen gaan dat we trouw worden of blijven aan wie we zijn.

Mijn boek uit 2013
"Een essentialistische kijk op authenticiteit" gaat daarover. Je kunt voor €2,50 per mail het e-book bestellen.

Het is zo compact geschreven dat je er het beste weken over kunt doen, waarin je elke keer weer een paar zinnen tot je neemt om te kijken hoe jij het zelf ziet, of het klopt voor jouw gevoel en of je het herkent.

Sommige delen van dat boek wil ik op een nieuwe manier, iets uitgebreider en
met herkenbare voorbeelden, publiceren op mijn Global Soulfood blog.

Global Soul Nieuws:

Het vernieuwde Tripje naar je Hart:

Een bijzonder gesprek met je hart van een ½ uur, dat inzicht geeft in jezelf en/of waar je mee worstelt. Soms is dat ene gesprek genoeg, en soms kan het fijn zijn om nog eens terug te komen.

Met wie?
Je kunt kiezen om te spreken met hartenopener Caroline of authenticiteitscoach Stef, specialisten in aandacht en in de verbinding met jezelf.

Waar?
Het gesprek kan plaatsvinden in de Regenboogcamper in de buurt van Utrecht of Almere, maar als jij een andere plek voor ogen hebt, dan kan dat ook.
Zo kunnen we bij je thuis komen, op school, in je bedrijf, op je festival, of op je eigen feestje, waarin je verdieping wilt brengen, etc. Ook als je het iemand cadeau doet, kun je met ons overleggen hoe je het voor je ziet en dan schetsen wij wat we daarin voor je kunnen betekenen.

Voor wie?
Het is bedoeld voor mensen vanaf 8 jaar, dus voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Aandacht voor je hart is namelijk een universele levensbehoefte en een voorwaarde voor een zinvol en vervullend leven.

Wil je meer weten? Kijk dan op: www.tripjenaarjehart.nl

 ------------------------------------------------------------------------------------

Het Tripje naar de Vrijheid

Het Tripje naar de Vrijheid kost €175 (of €125 als je naderhand alléén wilt wandelen) voor een eenmalige 3 uur durende ervaring van jezelf in vrijheid. Een veilige ontdekkingsreis naar je diepste verlangens en naar eventuele belemmeringen die je daar vandaan houden. Je krijgt meer begrip voor jezelf en voor belangrijke gebeurtenissen in je leven.

De wandeling door de natuur na het gesprek in de Regenboogcamper, is een waardevol en niet over te slaan verwerkingsmoment. Zo kan het Tripje naar de Vrijheid je eerste stap op een nieuw pad in je leven zijn: op weg naar authentiek leven.

En het is natuurlijk een mooie eerste stap naar authenticiteitscoaching.

Voor meer info zie:
www.tripjenaardevrijheid.nl
-----------------------------------------------------------------------------------
Het nieuwe telefoonnummer
van Stef is: 06-30117320

-----------------------------------------------------------------------------------

Authenticiteitscoaching

Relatietherapie-authenticiteitcoaching
Op het gebied van authenticiteitscoaching is er veel nieuws te melden. Zo heb ik ervaring opgedaan als relatietherapeut. Dat bleek volgens de cliënten een heel andere ervaring te zijn dan normale relatietherapie. Meer zoals authenticiteitsocaching, maar dan voor de relatie tussen twee mensen.

Authentiek zijn binnen je relatie, trouw zijn aan jezelf, de ander zien en elkaar accepteren zoals je bent, zonder daarin jezelf geweld aan te doen. Het is een ware levenskunst.

Ik vond het een voorrecht om daarin een ondersteunende, verhelderende en verfrissende rol te kunnen spelen bij het eerste koppel dat echt een traject authenticiteitscoaching/relatietherapie bij me deed.

Ik vroeg deze cliënten pas of het resultaat van onze samenwerking tijdens slechts één traject ook duurzaam was geweest. En de reactie die ik kreeg, heeft me kippenvel bezorgd.
Samenvattend: Wij zijn je heel dankbaar. Het is een wereld van verschil! We hebben nu rust, harmonie en vanzelfsprekendheid ipv spanningen, onveiligheid en strijd.
Wow!

Dus meld je gerust aan. Ik heb ruimte.

-----------------------------------------------------------------------------------

Manuele ondersteuning van bewustwording
Bij authenticiteitscoaching kijken we altijd naar wat je beleeft en ervaart, en wat die ervaring je te vertellen heeft. Nu hoeft een ervaring niet altijd buiten je eigen lichaam plaats te vinden. Sterker nog, je lichaam is één van de zuiverste spiegels en boodschappers die je hebt.

Alleen weten wij vaak niet wat ons lichaam bedoelt als het met ons probeert te communiceren. Ziekte of pijn vinden wij dan lastig, in plaats van dat we de boodschap proberen te ontdekken.

De oplossing is: aandacht geven. Dat kan door te praten over wat je voelt en in een boek van bijvoorbeeld Christiane Beerlandt op te zoeken wat de kwaal te betekenen zou kunnen hebben. Dat doe ik ook regelmatig. Maar aandacht geven kan ook heel goed door met je handen en met je adem naar de pijn toe te gaan en toestemming te geven.

Ik heb gemerkt dat mijn handen de stroming in en communicatie met het lichaam op gang kunnen helpen. Ik vraag de cliënt waar de spanning zit, geef deze aandacht en toestemming. En dan merk ik dat er vaak een communicatie op gang komt met behulp van de vraag: Wat wil die spanning of blokkade je zeggen?

Deze manuele ondersteuning van de bewustwording en het proces pas ik steeds meer toe bij de coaching, als de cliënt zich daar prettig bij voelt.


Als lichaam en geest gaan samenwerken aan het goede,
dan is alles mogelijk.


Is het misschien wel iets voor je? Kijk maar eens op www.authenticiteitscoaching.nl.

Veel plezier op je reis door: www.globalsoul.nl,

www.tripjenaarjehart.nl, www.tripjenaardevrijheid.nl, www.authenticiteitscoaching.nl en/of www.essentialisme.nl.

Mailadres: stefvanbeek@hotmail.com.

Sta je nog niet op mijn mailinglijst of wil je er juist vanaf, dan kun je je hier aanmelden/afmelden.